Workshops
Markt
Relax
Organisatie
Kunst
Boekenmarkt
Los
Eten

 Workshops op Heartbonds Festival

Steffi - Hoopdance
Eleoflora - Kruidenkracht buideltje
Gerard van der Lans - Op bezoek bij de voorouders
Gerard van der Lans - Anders Mediteren
Marja Hoefsmit - Kruidenwandeling
Karin Persons & Corrine Baard - Maanmeiden
Sabien Sluijter - Krachtdieren buideltje
Daniëlle Pasma - Interactieve Boekpresentatie Rode handen
Elisabeth Maria - Yoga (in de middag)
Laura de Nijs - Buikdans
Esther Sanders - Als verlies een naam krijgt
Eli te Winkel - Introductie Tantra: Dansen in contact
Marijke van Langen - Workshop Natuurbeleven

Zelf meedoen als Workshopgever?

Steffi - Workshop: Hoopdance

Vroeger stond het ook wel bekend als hula hoop. Met de hoepel kun je om je middel hoepelen, maar er is veel meer mogelijk. Je kunt de hoepel om elk deel van je lichaam laten draaien. Dit in combinatie met dans en trucjes zorgt ervoor dat het leuk en uitdagend blijft. Tijdens de workshop zullen we beginnen met de basis en daarvan uit verder gaan. Iedereen kan hoepelen,maar het belangrijkste is dat je plezier hebt. Er zullen verschillende leenhoepels zijn voor degene die zelf geen hoepels hebben. En wil je buiten de workshops om spelen met de hoepel of er wat verder op ingaan, dan kan dat natuurlijk ook.

Terug naar boven

Eleoflora - Workshop: Kruidenkracht buideltje maken

Planten geven hun kracht en talenten prijs via hun uiterlijk zoals kleur, vorm, geur, gedrag en groei. Planten kunnen ons helpen in verschillende processen van ons leven. Tijdens de workshop gaan we samen op ontdekkingstocht in de wereld van planten en hoe zij ons kunnen helpen in ons dagelijkse leven. Je leert om aandachtig naar planten te kijken, te luisteren en hun uiterlijkheden te interpreteren. Op deze manier kun je hun kracht integreren in je eigen leven. Aan het einde van de workshop gaan we een kruidenkrachtbuideltje maken. De workshop is gedeeltelijk buiten. Materiaalkosten: 5 euro of zelf meenemen: lapje stof, touwtje, kraaltjes, veertjes, steentjes etc.
Website: www.eleoflora.nl Facebook: https://www.facebook.com/Eleoflora

Terug naar boven

Gerard van der Lans - Workshop: Op bezoek bij de voorouders

In deze workshop gaan we op bezoek bij de voorouders. De verre voorouders hebben zich soms verbonden met het welzijn van de familie en kunnen opgezocht worden voor raad. In de geleide meditatie gaan we op reis naar dit voorouderlijke college. Daar aangekomen kunnen we vragen om kennis te mogen maken met een voorouderlijke leraar die mogelijk hulp kan bieden.
Omdat de voorouders die we op gaan zoeken al langer rust hebben, zullen ze niet heel specifiek in kunnen gaan op recente familie aangelegenheden. Ook recent overleden familieleden zullen we niet actief opzoeken. Neem iets (kleins) mee wat op het voorouder altaar gelegd kan worden, zodat de band met jouw familielijn ook fysiek vertegenwoordigd is.

Anders Mediteren

Mediteren is een mooie en krachtige manier om meer in contact te komen met jezelf. Door meditatie kan er in het onderbewuste innerlijke rust en stilte ontstaan. Vanuit deze stilte kan dan een antwoord ontstaan, iets geleerd worden, of gewoon een prettige ervaring ontstaan. Bij mediteren denken veel mensen direct aan stil zitten, ogen dicht en dan visualiseren. En heel veel mensen denken dan direct: dat kan ik niet. Dat er verschillende mogelijkheden en technieken zijn is niet algemeen bekend.
Tijdens deze workshop zullen verschillende technieken worden gebruikt. Hierdoor kan de deelnemer zelf ervaren wat er mogelijk is. De oefeningen zullen ondersteund worden met lichamelijke oefeningen en ademhalingsoefeningen. Je zult er zelf voor moeten zorgen dat de oefening niet meer vraagt dan je lichaam kan geven.
Het is handig om makkelijke kleding te dragen waarin gemakkelijk bewogen kan worden. Het kan handig zijn om een (meditatie) deken mee te nemen. De workshop kent een aantal momenten van stille reflectie en een deken is dan wel zo prettig.
Website: www.hymere.nl Email: info@hymere.nl

Terug naar boven

Karin Persons & Corinne Baard - Workshop: Maanmeiden

De vrouwelijke cyclus is zoveel meer dan alleen je menstruatie. Maantijd verzorgt workshops en activiteiten voor vrouwen, meiden en meisjes om de wijsheid van het maandelijkse vrouwelijke ritme hernieuwd te ont-dekken en dit krachtige interne vrouwelijke powerwheel een plek te geven in de realiteit van 2015; school, werk, sport, vriendinnen…
Tijdens de workshop op het Heartbonds festival vertellen we (Karin Persons en Corrine Baard) je graag over de VIER fasen van jouw cyclus. Aan de orde komen:
- Hoe zit dat lichamelijk en hormonaal in elkaar, in die vier fasen en wat moet je met die Maan?
- Wat merk je daarvan in je emoties, maar ook mentaal en hoe kun je dat een in plek geven in je werk en/of gezinsleven?
- Wanneer is je energie hoger en lager, naar buiten en wanneer naar binnen gericht; welke activiteiten en sport passen daarbij op dat moment?
- Wanneer ben je meer ontvankelijk en intuïtief, wanneer meer creatief, wanneer meer mentaal gefocust, wanneer meer doelgericht en hoe kun je dat in plek geven in je werk en/of gezinsleven? Kortom, hoe kun je door middel van jouw levensstijl (bijvoorbeeld je voeding en sport) en door meer afstemming op jouw eigen cyclus, genieten van een heerlijk optimaal vrouwenleven? Je cyclus geeft je zoveel meer dan je menstruatie alleen! Na afloop van de workshop is er de mogelijkheid om ons boekje Maanmeiden, waarin veel info over de (eerste) menstruatie en het afstemmen op je cyclus met info speciaal gericht op jonge meisjes (maar hun moeders zijn er vaak net zo blij mee!), te kopen.
Speciaal voor Heartbonds-vrouwen en meiden hebben we een leuke aanbieding: ben je bij onze workshop tijdens het festival of koop je een boekje, dan krijg je een bon mee die je 15% korting geeft op een workshop bij Maantijd in heel 2015 en ook nog tot 1 juni in 2016!
Website: www.maantijd.nl www.maanmeiden.nl
Terug naar boven

Sabien Sluijter - Krachtdieren buideltje


Ik geef dit jaar een krachtdierbuidelworkshop waarin ik d.m.v. een geleide meditatie onder begeleiding van de sjamanendrum je in contact breng met je krachtdier, wat je daarna d.m.v. halfedelsteentjes gaat verankeren in een lerenbuideltje die je nog mooi kan versieren met kralen, veren, bedels en bij je kan dragen om je te herinneren aan de boodschap die dit dier voor jou persoonlijk heeft. De kosten voor het materiaal zijn 7,50. Ik hoop je te ont-moeten. Groetjes Sabien

Terug naar boven

Elisabeth Maria - Workshop: Yoga (in de middag)

Laat je vooral niet afschrikken door deze asana ( yoga houding ) want yoga is voor iedereen, jong en oud, flexibel en minder flexibel. Mijn yogalessen beginnen met een warming up van de spieren, wat stretchings en korte meditatieve momenten tussen de oefeningen. Ieder houd zijn eigen tempo aan en het is vooral geen vorm van prestatie.Je zult je verbazen tot hoeveel je lichaam in staat is. Aan het eind van de yogales breng ik je in een diepe ontspanning ( sivasanna ) waar je weer energieker uitkomt.

Terug naar boven

Marja Hoefsmit - Workshop: Kruidenwandeling

Kruiden kunnen ziektes genezen, maar er is zoveel meer mogelijk met kruiden. Tijdens de workshop zal er vanuit verschillende invloeden naar kruiden gekeken worden. Voel een kruid en ervaar de energie, die het kruid je geeft. Zoek in de natuur wat kruiden kunnen doen en waarom ze op de plaats aanwezig zijn. De workshop zal in het veld gehouden worden en we gaan op zoek naar kruiden die bij je past. Je ogen zullen open gaan welke verbinding er met kruiden zullen zijn.
Marja Hoefsmit staat bekend als kruidje en heeft een grote kruidengroep kruidje op Facebook. In haar dagelijks leven geeft zij advies aan mensen over kruiden en stelt kruiden melanges samen. In haarbedoeinen tent zal Marja Hoefsmit je bewust maken wat klankschalen kunnen doen. Je kan zelf met een klankschaal die aanwezig zijn kunnen oefenen. Ze zullen een meditatieve werking hebben en je helpen om hindernissen die je ervaart te nemen. De klankschaal leidt je naar de heelheid van je zelf. Ga op avontuur om de klankschaal te leren kennen en ervaar het van binnen wat de klankschaal doet. Gedurende het festival kun je een klankschaal - massage - healing ondergaan. Ook zal zij haar grote klankschaal meenemen waar je je in kan staan.
Website: www.ayourtha.nl
Terug naar boven

Laura de Nijs - Workshop: BuikdansAl op jonge leeftijd begon ik met dansen. Na verschillende stijlen te hebben beoefend, ontdekte ik orientaalse dans. Liefde op het eerste gezicht! Nu, vele oefenuren, optredens en een dansopleiding later, probeer ik mijn passie aan anderen over te brengen. Mijn motto is: Feel Free, Dance! Want dansen kan iedereen! Meer informatie over mij en mijn lessen kun je vinden op www.lauradanst.nl
Terug naar bovenEsther Sanders - Workshop: Als verlies een naam krijgt


Verlies van een ongeboren kind, of dat nu is door een miskraam of door abortus, is een van de moeilijkste dingen om te verwerken. Een belangrijke reden hiervoor is dat dit kindje nog geen naam heeft, geen gezicht. Je weet misschien niet eens of het een jongetje of een meisje is. Deze workshop is voor iedereen die te maken heeft gehad met zulk verlies, persoonlijk of in contact met een naaste, en voor ieder die hier affiniteit mee heeft. De workshop is zeker niet alleen voor vrouwen. Ook mannen krijgen hiermee te maken en het is voor hen zeker zo belangrijk om het een plek te geven. Ik zal je mijn persoonlijk verhaal vertellen en we gaan een naam geven aan het verlies. We zullen daarbij ook een klein ritueel doen om het kindje een plekje te geven, al is het nog zo lang geleden misschien.
Website: www.hartstreling.nl
Email: info@hartstreling.nl

Terug naar boven

Eli te Winkel - Introductie Tantra: Dansen in contact


In deze workshop laten we je kennismaken met bepaalde aspecten van Tantra, zoals energie, overgave en ontmoeten in de flow. Tantra is om te ervaren en we gaan dus ook weinig praten, maar lekker actief en energiek bezig, van kundalini-oefening tot contactdans. Deze workshop is geschikt voor iedereen die nog nooit iets met Tantra gedaan heeft en is tegelijk een fijne workshop voor mensen die al ervaring met Tantra hebben.
Website: www.hartstreling.nl
Email: info@hartstreling.nl

Terug naar boven

Marijke van Langen - Natuurbeleving - Met andere ogen de natuur in

Met andere ogen kijken naar de natuurlijke wereld. Leren van de dieren en planten om ons heen, wandelen zoals de vos, kijken zoals de uil. Die oeroude verbinding opnieuw ervaren en vanuit pure verwondering de natuur (her-)ontdekken. In deze workshop leer je je zintuigen in te zetten om bewuster te worden van je natuurlijke omgeving. Met oeroude kennis en op open en speelse wijze gaan we het bos in voor een avontuur! Maak kennis met het bos en met wildernisschool De Kleine Wilg!
Neem een zitlap mee en bij slecht weer regenkleding.
Kijk voor meer info op www.dekleinewilg.nl


Terug naar boven

Zelf meedoen als Workshopgever?

Je wilt jouw eigen unieke inzichten, zienswijze, ervaring, plezier of andere verworvenheden delen met anderen, en wat je aanbiedt sluit aan bij de visie van Heartbonds Festival. Dit kan beeldend, meditatief, in beweging of anders zijn. Ervaring is niet vereist, enthousiasme zien we wel erg graag! 
Je geeft een of twee workshops van anderhalf uur. De ruimte waarin deze workshop plaatsvindt, deel je gedurende 't weekend met andere workshopgevers. Vanuit de organisatie kleden we de ruimte mooi aan, maar hier is jullie eigen input natuurlijk ook meer dan welkom! 
Er zijn verschillende ruimtes, met elk hun eigen aard. De 'huiskamer' (met comfortabele banken, een houten vloer en een intieme sfeer) is weer heel iets anders dan de grote zaal (tegels op de vloer, veel licht en ruimte). Buiten staat een tipi die weliswaar kleiner is, maar niet minder sfeervol. Ook kun je natuurlijk het bos, wat aansluitend aan het festivalterrein ligt, gebruiken als ruimte, als jouw workshop zich daarvoor leent.

Het workshopprogramma zit bijna vol! Je kunt het natuurlijk altijd proberen, maar houdt rekening met dat wij tijdens jouw aanmelding misschien al vol zitten!


Terug naar boven